engelse cocker spaniel

Yogi

Ras: Engelse Cocker Spaniel

Geboortedatum: 30/03/2022

Geslacht: reu 

Steriel: nee

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: zie info

Katten: ja 

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hello iedereen,

Dit is Yogi! Yogi is geen stoere bink die jou zal verdedigen. Hij is eerder op zoek naar een gezin dat hem onder de vleugels kan nemen.

Vandaag woont hij samen met enkele katten. Eén van die katten heeft het zelfs zo goed geregeld dat die de mand van Yogi in beslag genomen heeft. 

Met andere honden heeft Yogi vaak aanvaringen wanneer hij zelf is aangelijnd en ze komen op hem afgerend. We zien dit gedrag wel vaker. Yogi voelt zich zelfzekerder dan hij eigenlijk is omdat hij via de lijn voelt dat zijn baas achter hem staat. Yogi, de held,..ahum.

De wereld buiten zijn eigen huisje is momenteel te groot en te indrukwekkend voor Yogi. Hij geraakt snel in overdrive waardoor hij zich niet gedraagt zoals in huis. 

We zoeken een gezin waar het rustig is. Yogi droomt al lang van een eigen tuin, dat zou dus ook mooi meegenomen zijn.

Met oudere kinderen moet het zeker ook lukken. We vinden het voor Yogi beter om naar een nieuwe thuis te verhuizen waar hij enige hond is. Katten kunnen natuurlijk wel.

De eerste weken, misschien wel maanden gaan jullie NIET wandelen. We hopen dat Yogi op deze manier eerst tot rust komt, (zelf)vertrouwen krijgt en leert genieten van de buitenlucht. Wij begeleiden jullie natuurlijk bij iedere stap!

Contacteer ons voor meer info over Yogi

8 + 14 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!