Over ons

Helping Dogs?
Hoe het werkt
Sinds 2009

…helpen we honden in BelgiĆ« die op zoek zijn naar een nieuwe thuis.

Wie zijn wij?

VZW Helping Dogs is een non-profit organisatie. Wij zetten ons in voor honden in Belgiƫ die door omstandigheden op zoek zijn naar een nieuwe thuis.

Typerend aan onze werking is dat wij geen asiel hebben. In plaats daarvan werken we met enthousiaste opvanggezinnen. Doordat de honden tijdelijk ondergebracht worden in een warm gezin met de nodige kennis en liefde voor honden, wordt de stress bij het dier sterk gereduceerd.

Wij geloven in een duurzame herplaatsing. Dit houdt in dat het belang van de hond op de eerste plaats komt. We maken er een punt van om de hond meteen bij het juiste gezin te plaatsen. Doordat kandidaat adoptanten zorgvuldig gescreend worden, vermijden we dat een hond na de adoptie opnieuw moet herplaatst worden als gevolg van een verkeerde beslissing.

 

 

Wat drijft ons?

Onze missie

De hond staat steeds op de eerste plaats. Bij vzw Helping Dogs maken we het mogelijk dat de hond een nieuw baasje kiest en niet andersom.

Verhuizen is sowieso een ingrijpende gebeurtenis. Wij streven ernaar om de stress bij het dier tot een absoluut minimum te reduceren.

donate

Steun onze honden

contact

0483 / 01 98 30

info@helpingdogs.be

Adres

Deinsesteenweg 192

8700 Tielt