australische Herder

Theo

Ras: Australian Shepherd

Geboortedatum: 19/09/2019

Geslacht: reu 

Steriel: ja 

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: niet om mee samen te wonen

Katten: neen

Kinderen: neen

Hello iedereen,

Maak kennis met Theo, onze laatste ‘herplaatser’ van 2022. We zijn erg blij dat Theo ons gevonden heeft want voor deze kanjer zullen we op zoek moeten gaan naar een wel heel specifieke thuis. Het zit namelijk zo:

Theo heeft een niet zo aangename ervaring gehad met tweevoeters toen hij jong was. Hierdoor heeft hij een soort van fight or flight reflex aangeleerd. Wanneer iemand Theo op een indrukwekkende / dominante manier benadert, klapt hij toe van angst. 

Er zijn bijtincidenten (eerder hap-incidenten) geweest in het verleden. Die kunnen echter prima vermeden worden. Theo vertrouwt niet snel mensen (noch andere honden) dus de vertrouwensband moet zorgvuldig worden opgebouwd en is erg fragiel.

Theo is met andere woorden een hond die veel inspanning van het gezin zal vragen. De laatste maanden werd erg veel geoefend met Theo en achter die angst blijkt een lieve jongeman te schuilen. De inspanning die je doet is dus zeker niet verloren, integendeel.

Theo toont zich dankbaar en is binnen zijn veilige bubbel steeds op zoek naar gezelschap. Hij gaat al wandelen op rustige plaatsen en speelt graag met een balletje.

Help jij Theo verder openbloeien in 2023 en daarna?

 

Contacteer ons voor meer info over Theo

11 + 11 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!