duitse herder

Raiko

Ras: Duitse Herder

Geboortedatum: 09/09/2018

Geslacht: reu

Steriel: ja

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja 

Katten: neen

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Raiko! Deze stoere kerel is een noeste werker. Het zit in zijn genen om baasje te helpen bij allerlei activiteiten.

Raiko is met andere woorden géén bankhanger. We zijn dan ook specifiek op zoek naar een baas met een gelijkaardig energieniveau.

Raiko is erg sociaal en keurig gemanierd. Hij moet wel zijn energie kwijt kunnen anders kan hij wat vervelend doen 🙂

Hij is ook lief naar kinderen maar een beetje uitbundig voor de allerkleinsten. Met andere honden wil het doorgaans prima lukken.

Raiko heeft dus vooral ruimte en activiteiten nodig om zich goed te voelen. Heb jij de ruimte, de tijd en de volle goesting om actief met Raiko erop uit te trekken?

Contacteer ons voor meer info over Raiko

12 + 9 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!