duitse Herder

Raiko

Ras: Duitse herder

Geboortedatum: 28/10/2019

Geslacht: reu 

Steriel: ja 

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: niet zijn favoriete activiteit

 

Andere honden: ja

Katten: ja indien voldoende ruimte voor allebei

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hello iedereen,

Maak kennis met Raiko de knappe Duitse herder! Raiko is een sociale jongeman met uitstekende manieren…voor een jonge herder 🙂

Jonge herders hebben namelijk de neiging om weinig elegant door het leven te huppelen. Heel vrolijk en enthousiast allemaal maar je zal maar een kleine hond zijn of een kind dat toevallig in de weg staat.

Raiko heeft een erg sociaal karakter al zal hij wel steeds een klein onderzoek uitvoeren bij nieuwe twee – of viervoeters. Heel uitzonderlijk kan hij niet door één deur met iemand.

Als er teveel volk over de vloer komt, wordt Raiko ook wat zenuwachtig. Daarom vragen we expliciet om dit de eerste maanden gewoon te vermijden. Raiko zal eerst een hechte band met je moeten opbouwen vooraleer hij die uitdagingen aan kan gaan.

Raiko heeft nood aan een warm nest, een gezin waar hij echt deel van uitmaakt. Raiko is een bijzonder zachtaardige hond dus we zoeken ook dito baasjes. Het is ook nodig dat jullie (samen met ons) een stappenplan uittekenen om Raiko te leren omgaan met stress en stressvolle situaties. Dit is een aandachtspunt voor hem en we willen dit dus goed coördineren. Het is dus een vereiste dat je hiervoor open staat en bereid bent om dit op de lange termijn op te volgen en bij te sturen. 

Contacteer ons voor meer info over Raiko

12 + 11 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!