border collie

Ollie

Ras: Border Collie

Geboortedatum: 02/06/2021

Geslacht: reu

Steriel: nee

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja 

Katten: neen

Kinderen: enkel bij oudere, rustige kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Ollie! Ollie is een lieverd voor mensen die zelf rustig van aard zijn. Ollie wordt namelijk snel overprikkeld waardoor bruuske, onverwachte bewegingen en geluiden van bijvoorbeeld kinderen ‘too much’ zijn. 

Wat van hem is, of wat hij “ervaart” als van hem, ís ook van hem. En dat maakt hij duidelijk op de typische hondenmanier, namelijk door zijn tanden erin te zetten. Ook als dat nu toevallig van jou is. Opruimen en managen is dus de boodschap! Dat is nog de reden waarom we hem niet bij jonge kinderen plaatsen.  

Ollie vindt het heerlijk om met zijn eigenaar de velden in te trekken, waar hij veilig aan een lange lijn (géén flexi) de ruimte kan benutten om alle laatste nieuwtjes op te snuiven. En na een deugddoende wandeling kan hij languit genieten van een zachte mand in de buurt van zijn familie…  

Op reis? Joepie! Ollie gaat met plezier mee op korte of langere autoritten en vindt kamperen zalig ! 

Katten (zowel binnen als buiten) zijn géén optie! 

Ben jij het avontuurlijke gezin dat deze jongen verder weet uit te dagen? Kan je hem die uitdaging bieden terwijl je ook voor hem de rust, kalmte en structuur bewaakt? Geen (klein-)kinderen in het vooruitzicht? Contacteer ons dan snel ! 

Contacteer ons voor meer info over Ollie

14 + 10 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!