Border Collie

Melbi

Ras: Border Collie

Geboortedatum: 23/04/2019

Geslacht: teef

Steriel: nee

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden:  ja

Katten: geen ervaring 

Kinderen: ja

Hoi iedereen,

Dit is Melbi de super lieve en aanhankelijke mensenvriend.

Melbi doet het prima met andere honden nadat ze uitgebreid heeft kunnen kennis maken. Wanneer het ijs gebroken is, ontpopt Melbi zich tot een grote speelvogel die niets liever doet dan tikkertje spelen.

Spelen met de bal en andere dieren ‘hypnotiseren’ zijn natuurlijk ook toffe spelletjes waar Melbi een kei in is. Wel steeds onder begeleiding natuurlijk. Het mag geen dwangmatig gedrag worden dus af en toe een spelletje onderbreken om iets anders te gaan doen is één van jouw taakjes…

Melbi heeft de laatste dagen erg veel geoefend op zindelijk worden en dat gaat heel erg goed mits ze regelmatig een ommetje kan maken, even in de tuin kan.

Melbi is, zoals iedere border, erg leergierig. Een goede begeleider voor Melbi is iemand die haar veel ruimte en wandeltijd kan bieden maar haar ook voldoende prikkelt om nieuwe dingen aan te leren. Border collies leren even snel goede als minder goede dingen. Aan jou om dit in goede banen te leiden!

Melbi is heel graag in de buurt van haar gezinnetje en komt vaak om knuffels en aandacht vragen. Het is een hondje dat er graag bij wil zijn dus idealiter is er bij jou ook meestal iemand thuis. Melbi is het niet gewoon om alleen te blijven al is ze ook daar op aan het oefenen. You go girl!

Contacteer ons voor meer info over Melbi

13 + 1 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!