labradoodle

Lowie

Ras: Labradoodle

Geboortedatum: 20/04/2017

Geslacht: reu

Steriel: ja 

Zindelijk: ja 

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: neen

Katten: neen

Kinderen: neen

Hello,

Dit is Lowie. Lowie is geen hond voor onervaren baasjes. Deze kerel is een labradoodle en heeft dus de intelligentie van de poedel. Dat is een kenmerk wat niet mag onderschat worden. Deze honden hebben het nodig om hun hersenen bezig te houden. Tegelijk zitten ze ook boordevol energie.

Wanneer Lowie niet voldoende uitdagingen krijgt, geraakt hij erg snel gefrustreerd en komt angstig uit de hoek.

Lowie is NIET sociaal. Niet naar andere honden, niet naar kinderen. Hij voelt zich enkel veilig bij zijn eigen baasjes. Lowie heeft al een aantal bijtincidenten op zijn kerfstok. Bezoekers, pakjesbezorgers, kinderen,…iedereen die te snel, te dicht in zijn buurt komt moet opletten.

Als we zijn afgelegd parcours bekijken, stellen we vast dat Lowie in eerste instantie uit angst bijt. 

Zolang hij angstig is, heeft het geen zin om nieuwe prikkels aan te bieden.  Lowie heeft het nodig om eerst in een rustige state of mind te komen. Pas dan kan hij opnieuw dingen aanleren, nieuwe dingen ontdekken en terug van het leven genieten.

We zijn op zoek naar een thuis waar heel veel ruimte is en waar Lowie zijn eigen, stille plek heeft in huis. We zijn héél specifiek op zoek naar een baas die absoluut niets verwacht van Lowie. Besef goed dat het weken of zelfs maanden kan duren vooraleer Lowie zich leert ontspannen. De kans bestaat ook dat hij zich in een andere omgeving net heel anders gaat gedragen,…Fingers ( en pootjes) crossed.

Je kan zoals steeds op ons rekenen voor persoonlijke begeleiding. 

Contacteer ons voor meer info over Lowie

12 + 1 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!