berner sennen x labrador

Kara

Ras: Berner Sennen x Labrador

Geboortedatum: 11/10/2016

Geslacht: teef

Steriel: nee

Zindelijk: woont momenteel buiten dus moeilijk te zeggen

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ooit een negatieve ervaring gehad, vertrouwen moet terug opgebouwd worden

Katten: ja 

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hallo iedereen,

Maak kennis met Kara. Deze sterke jongedame is een kruising Berner sennen en Labrador.

Waar Kara nu het meest naar verlangt is een warme thuis waar ze veel liefde en aandacht krijgt van haar baasjes.
Kara is het buitenleven gewoon. ‘Binnenhuis-etiquette’ zal ze dus nog moeten aanleren.
Kara heeft een inhaalbeweging te maken op vlak van sociale vaardigheden. Met mensen kan ze het prima vinden maar door een nare ervaring die ze ooit had met een andere hond, is ze erg onzeker bij soortgenoten.

Ze is soms wat onstuimig en om die reden plaatsen niet bij kleine kinderen.  (Huis)dieren zoals katten en kippen, daar kan ze het wel goed mee vinden maar met andere honden is het dus wat af te wachten.

We plaatsen Kara bij een baas of gezin die genoeg tijd, ruimte en energie hebben om voor haar te zorgen. Ze zoekt een baas die haar kan leren wat zelfvertrouwen is. Een baas die haar stap voor stap nieuwe dingen wil leren zonder dat het ‘moet’. 

Word jij het nieuwe maatje van Kara? Wil jij haar rots in de branding zijn, haar steun en toeverlaat?

Contacteer ons voor meer info over Kara

1 + 5 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!