border collie

Jodie

Ras: Border Collie

Geboortedatum: 04/08/2010

Geslacht: teef

Steriel: nee

Zindelijk: wordt aan gewerkt

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: liever niet, Jodie houdt het liever rustig

Katten: geen ervaring 

Kinderen: enkel oudere en vooral rustige kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Jodie.

Jodie is een kranige oude tante die het graag rustig houdt. Ze geniet van knuffelen en komt graag bij je in de zetel liggen. 

Ze is graag bij haar mensen in de buurt maar vindt het ook prima als ze vanop een afstand en vanop een zacht kussen alles kan observeren. 

Alleen thuis blijven doet ze liever niet maar als het dan toch moet, kan het wel. Het liefst zoekt ze dan beschutting in de bench onder de tafel. Dat is en blijft haar veilige plekje waar ze zelf regelmatig naar terug trekt. 

Meerijden met de auto kent ze goed al doet ze onderweg graag haar zegje: “de slager is hier naar links, naar links zeg ik!” 🙂

Haar oogjes zijn een beetje versleten waardoor Jodie al eens ergens tegen aan botst wanneer ze iets te enthousiast is. 

Af en toe een korte wandeling (15min) kan haar oude spieren en knoken wel deugd doen. Jodie loopt aan de lijn op kop zonder te trekken en is niet onder de indruk van het verkeer en andere eventuele prikkels. 

Eten doet ze het liefst op een rustig plekje en zonder pottekijkers. 

Contacteer ons voor meer info over Jodie

8 + 12 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!