Duitse Herder 

Iltis

Ras: Duitse Herder

Geboortedatum: 21/01/2015

Geslacht: teef

Steriel: nee

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja

Katten: enkel katten die ze goed kent

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Iltis, het kameraadje van Casper. Deze knappe herder dame is erg sociaal en vrolijk en kan het doorgaans goed vinden met twee- of viervoeters.

Toch is Iltis tamelijk onzeker. Wanneer ze onrustig wordt, stelt ze zich stoerder op dan ze eigenlijk is. In het verleden heeft ze haar onzekerheid al eens duidelijk gemaakt met een ‘knip’. 

Wij vermoeden heel sterk dat ook Iltis te maken heeft met overgevoelige zintuigen. Veel hondenrassen en in het bijzonder herders, zijn eeuwenlang gefokt met als doel kuddes te bewaken. Hiervoor hadden ze super-zintuigen nodig. 

Vandaag hebben ze deze superkrachten niet meer nodig. Sterker, die superkrachten blijken nadelig in onze huidige maatschappij waar erg veel prikkels voorkomen.

We zoeken voor Iltis (en Casper) een uitgesproken rustige plek buiten de stad waar ze allebei gewoon hond kunnen zijn. Het zijn twee schatten van honden die die rust meer dan verdiend hebben. 

 

Contacteer ons voor meer info over Iltis

15 + 2 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!