canis vulgaris

Bowie

Ras: Canis vulgaris

Geboortedatum: 14/03/2016

Geslacht: reu 

Steriel: ja 

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja als ze lief tegen hem zijn

Katten: geen ervaring 

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Bowie. Deze fitte en lieve jongen met ‘boerengenen’ is een kruising collie x beagle x jack russel. Een karaktervolle mix dus.

Bowie is alvast geen stadsjongen. Zij zintuigen zijn nét iets te overontwikkeld om de prikkels van een stad te kunnen verdragen. Hij heeft nood aan rust en het liefst vertoeft hij dus in een prikkelarme omgeving. Denk maar aan lange wandelingen en ravotten in het bos, de velden, aan de zee,… Daar hij is werkelijk dol op.

Na zo een daguitstapje rust hij graag uit en zegt hij zeker geen nee tegen een uitgebreide knuffelsessie met zijn baasje.

Aangezien Bowie gesteld is op zijn rust kan hij niet goed om met de onvoorspelbaarheid en drukte van kleine kinderen. In het verleden heeft hij dit dan ook al eens laten merken.

Oudere kinderen zijn ok – mits ze uiteraard niet te druk zijn en kennis hebben van hondenlichaamstaal. Kleinere kinderen zijn niet ok omdat Bowie vindt dat ze teveel in zijn personal space komen. Hij geeft hen dan duidelijk signalen maar je kan niet verwachten dat jonge kinderen die al kunnen lezen.

Bowie is ok met soortgenootjes maar van grote hondenroedels daar is hij geen fan van. Al die drukte en dat haantjesgedrag…dat is allemaal niet aan hem besteed. Liefst speelt hij 1 op 1 (of twee) met een soortgenootje die dezelfde vibe heeft. 

Woon jij in een landelijke omgeving en heb je nood aan een wandel- en knuffelmaatje? Wie weet ben jij dan wel de perfecte match voor Bowie..

Contacteer ons voor meer info over Bowie

14 + 5 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!