Shiba Inu

Azor

Ras: Shiba Inu

Geboortedatum: 31/05/2019

Geslacht: reu 

Steriel: ja 

Zindelijk: ja 

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: afhankelijk van de honden

Katten: neen

Kinderen: neen

Hello iedereen,

Dit is Azor! Azor is een Shiba en vertoont ook een aantal typische trekjes die we regelmatig bij dit ras terug zien.

Shiba’s hebben vaak een uitgesproken karakter en ijzeren willetje. Ze weten dus heel goed wat ze wel en niet willen en aarzelen niet om je dat duidelijk te maken. Azor is een heel angstige Shiba. Hij vertrouwt niet zo maar iemand en verdedigt zich vaak al op voorhand waaruit we kunnen afleiden dat hij in een constante “fight or flight” modus leeft. Hij loopt dus constant op de toppen van zijn tenen. 

Azor kan niet goed overweg met mannen. Heeft hij ooit iets meegemaakt? Misschien. Komen sommige mannen bedreigend over? Dat kan. In elk geval geldt hetzelfde voor kinderen. Die zijn te wild, luid en onvoorspelbaar voor deze jongen.

Er zijn al een aantal hap-incidenten geweest. Dit is heel duidelijke Azor communicatie die de grens aangeeft. Wij noemen dat ‘pitsen’, niet bijten eigenlijk.  We willen nu een plek voor Azor vinden waar hij niet constant met die grens hoeft geconfronteerd te worden.

Voor deze kanjer zijn we uitdrukkelijk op zoek naar een thuis waar hij als enige viervoeter kan genieten van de volle aandacht van zijn ‘vrouwtje’. Een thuis waar hij niet persé sociaal hoeft te zijn.

Contacteer ons voor meer info over Azor

5 + 12 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!