Border collie

Sam 

Ras: Border Collie

Geboortedatum: 16/04/2019

Geslacht: reu

Steriel: ja 

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: neen

Katten: ja

Kinderen: neen

Hoi iedereen,

Dit is Sam. Zoals jullie kunnen zien is Sam een Border Collie en net als zijn rasgenootjes ook hypergevoelig. Sam heeft enerzijds voldoende fysieke beweging nodig maar anderzijds ook heel wat mentale uitdagingen. Denk heel goed na of je beide op een evenwichtige manier kan bieden.

Doordat Sam heel snel overprikkeld is, uit zich dat in frustratie. Die frustratie komt naar buiten in de vorm van uitvalgedrag. Hij heeft al een ‘reputatie’ opgebouwd maar gelukkig nog nooit iemand pijn gedaan.

Je begrijpt dat Sam hierdoor onmogelijk bij een gezin met kinderen kan geplaatst worden. Dat zijn gewoon té veel prikkels.

We zien dit beeld erg vaak bij de Border Collies die we herplaatst hebben. Deze honden hebben eigenlijk veel te scherpe zintuigen om in onze overprikkelde samenleving te wonen. 

In het verleden hebben we voor al die Borders een warme, rustige thuis gevonden. Daarom gaan we ook voor Sam op zoek naar een plek op den buiten. Een plek waar Sam hond kan en mag zijn. Een thuis met heel veel plaats om de poten te strekken en zoekspelletjes te spelen.

Een warme mand in huis waar hij ‘s avonds voldaan in neer kan ploffen, heb jij zo één staan?  

Contacteer ons voor meer info over Sam

8 + 8 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!