Chihuahua

Valentino & Simba

 

Valentino Simba

Ras:

 

Chihuahua Chihuahua
Geboortedatum:  09/02/2012 15/03/2016
Geslacht: reu reu
Steriel:  ja neen
Zindelijk: ja ja
Kan alleen blijven:  ja ja
Kan mee in de auto:  ja ja

 

 

Andere honden: ja, indien andere hondjes zelfde formaat zijn en er een uitgebreide, niet geforceerde kennismaking aan vooraf gaat.

Katten: geen ervaring

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hoi hoi iedereen,

Maak kennis met Tino & Simba! Deze twee kleine rakkers zijn een echt duo en we willen hen dan ook vooral samen herplaatsen.

Gezien hun bescheiden formaat steunen ze echt op elkaar. We zien dat ze hun gedrag aan elkaar gespiegeld hebben ook. Conclusie: deze twee zijn dikke vrienden.

Binnen hun vertrouwde omgeving zijn Tino & Simba vrolijke Chi’s. Op onbekend terrein of in de buurt van andere (ongekende) honden wordt ons dynamisch duo nerveus en voorzichtig. Dat is het moment dat ze elkaar ook nodig hebben. 

Maar ze hebben ook de steun nodig van een baasje dat hun niet “voor de leeuwen gooit”. Nieuwe situaties of viervoeters moeten stap voor stap geïntroduceerd worden. Eens ontdooid doen ze het verder prima hoor!

Heb jij plaats voor twee chi’s die eigenlijk één vormen? 

 

Contacteer ons voor meer info over Valentino & Simba

14 + 15 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!