lagotto Romagnolo

Ubbi

Ras: Lagotto Romagnolo

Geboortedatum: 05/05/2021

Geslacht: reu

Steriel: nee

Zindelijk: zie info

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja

Katten: neen

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hello iedereen,

Dit is Ubbi! Deze vrolijke jongeman is een spring in-t-veld. Hij weet vaak geen blijf met zichzelf omdat hij heel veel prikkels ‘absorbeert’. Ubbi weet nog niet helemaal hoe hij daarmee moet omgaan.

Ubbi is super graag bij je en zal luid en duidelijk om jouw aandacht vragen. Ubbi blaft graag en frequent. Het is zijn manier van communiceren.

Deze dartele krullebol is ook af en toe ondeugend. Wanneer zijn tweevoeters spullen laten rondslingeren, durft hij hiermee aan de haal gaan. Het zomaar teruggeven lukt ook niet altijd. Omdat hij dit als een spel ziet (waar al eens bij gehapt wordt) stellen wij in dat geval een eerlijke ruil voor. Ideetjes voor ‘losgeld’ kan je in de Helping Dogs Shop vinden 🙂

Door zijn over enthousiast gedrag past Ubbi jammer genoeg niet bij kleine kinderen.

Wanneer Ubbi zich niet helemaal op zijn gemak voelt, durft hij al eens plassen waar dat eigenlijk niet mag. Het is daarom ook goed om het “alleen blijven” terug erg traag op te bouwen.

We zoeken een thuis voor Ubbi waar het rustig is. Ubbi heeft nood aan een omgeving waar weinig prikkels hem kunnen afleiden. Op die manier hopen we dat hij zelfvertrouwen krijgt en minder nerveus door het leven kan huppelen.

Contacteer ons voor meer info over Ubbi

6 + 9 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!