border collie

Tessa

Ras: Border Collie

Geboortedatum: 11/09/2020

Geslacht: teef

Steriel: nee

Zindelijk: wordt aan gewerkt!

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: normaal wel

Katten: geen ervaring 

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Tessa!

Tessa is een heel energieke, “typische border collie” jonge dame die niets liever doet dan balletjes gaan halen en terug brengen. Ze laat het duidelijk weten wanneer het te lang duurt dat het balletje weer wordt weg gegooid. Soms wil je dit spel wel even onderbreken / afwisselen omdat het snel een soort van verslaving kan worden.

Met haar puppyachtig voorkomen doet ze hartjes smelten. Maar vergis je niet. Ze heeft een heel eigen willetje!

Grote vreemde mensen in haar huis durft ze wel eens gaan ‘pitsen’ en kleine mensjes, dat vindt ze maar iets raar. Daarom wordt ze liefst niet geplaatst bij kleine kinderen. 

Wanneer ze vertroeteld wil worden zal ze er zelf komen om “vragen”. 

Tessa kan alleen of met een ander hond geplaatst worden. (Een duo adoptie met haar maatje Nicky zou super zijn.) 

Tessa is op wandeling redelijk gespannen. Ze is duidelijk niet gewoon om aan de lijn te wandelen en vindt de straat en het verkeer toch wel spannend. In de natuur en aan de lange lijn kan ze meer haar ding doen en zijn er niet zo veel prikkels waarvan ze kan gaan stressen. 

In haar eigen grote tuin is ze als een vis in het water en op haar gemak. We zoeken daarom een nieuwe thuis voor Tessa waar ze voldoende ruimte heeft om te ravotten en waar ze niet overprikkeld wordt door geluiden, veel bezoek, onvoldoende structuur,…

Contacteer ons voor meer info over Tessa

11 + 11 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!