Witte herder x labradoodle

Ollie

Ras: Witte herder x Labradoodle

Geboortedatum: 29/08/2017

Geslacht: teef

Steriel: ja

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja, zie info

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja

Katten: ja, hangt af van de kat

Kinderen: ja, oudere kinderen want beetje lomp

Hoi iedereen,

Maak kennis met Ollie, een originele kruising tussen een Witte Herder en een Labradoodle.

Ollie is een ongelooflijk enthousiaste hond. Ze ziet haar baasjes enorm graag. Zo graag dat ze ‘toeren’ zou uithalen wanneer ze opgesloten zit en ze haar baasjes ziet. Ze zou dus durven uitbreken door over het hek te klimmen of erdoor te bijten.

Ollie vindt dat ze het recht heeft om bij de baas te zijn, zo simpel is het! Voor de duidelijkheid: wanneer ze haar baas niet ziet, kan ze blijkbaar wel alleen blijven. Toch wijst dit gedrag op een zekere vorm van verlatingsangst. Gezien Ollie door te verhuizen wat heimwee zou kunnen hebben, zeker iets om in de gaten te houden en op te bouwen.

Ollie kan met andere honden maar wanneer ze aangelijnd is, voelt ze zich gesterkt door haar baas en zou ze ‘uitvallen’ naar andere honden. Nou ja, uitvallen…wellicht is het voor haar een héél enthousiaste manier om ‘hallo’ te zeggen maar eum, dat ervaren andere honden (hun baasjes) niet altijd zo.

Met kinderen maakt Ollie het prima maar omdat ze nogal, hoe zullen we het netjes zeggen, on-elegant is, adviseren we sterk om haar niet bij de allerkleinsten te plaatsen.

Contacteer ons voor meer info over Ollie

13 + 10 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!