Komondor x koningspoedel

Lily

Ras: Komondor x Koningspoedel

Geboortedatum: 16/06/2020

Geslacht: teef 

Steriel: ja

Zindelijk: ja 

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja, zie info

Katten: ?

Kinderen: neen

Dag iedereen,

Dit is Lily, een kruising Komondor x Koningspoedel.

Deze knappe jongedame heeft een erg uitgesproken karakter. Ze geeft heel goed aan wanneer ze iets niet fijn vindt. Lily wordt snel overprikkeld. Ze heeft hier nog niet 100% mee leren omgaan maar ze is nog jong natuurlijk. Wanneer Lily zich niet op haar gemak voelt, wordt ze nerveus. Ze maakt dat soms duidelijk aan haar baas door te happen. Niet bijten maar happen. Een soort van aandachtskreet zeg maar.

Wij denken dat Lily baat heeft bij een thuis waar ze in de eerste plaats helemaal hond mag zijn. Ze heeft het nodig om terug in een rustige “state of mind” te komen vooraleer ze met nog meer prikkels te maken krijgt.

Dit wil dus zeggen dat wij een thuis zoeken waar Lily meer dan voldoende bewegingsruimte krijgt en waar ze vrij gelaten wordt. Vooral in de eerste periode (dat kunnen weken of maanden zijn) zal je de verleiding moeten weerstaan om haar overal mee naartoe te nemen. Ook bezoek thuis zal je initieel moeten beperken. Geen truukjes proberen aanleren, geen hondenschool,…gewoon Lily tot rust laten komen.

We denken dat het geen goed idee is om haar te plaatsen bij een andere hond. Lily stelt zich heel ‘bazig’ op tegenover andere honden. Dat is dus niet zo fijn voor de andere hond,…

Ben jij iemand die rust uitstraalt? Heb jij een grote tuin en in huis een stil plekje dat Lily mag ‘inrichten’?

Contacteer ons voor meer info over Lily

5 + 8 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!