Shiba Inu

Ijen

Ras: Shiba Inu

Geboortedatum: 01/04/2017

Geslacht: reu 

Steriel: ja 

Zindelijk: ja 

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja

Katten: ja 

Kinderen: ja

Hoi iedereen,

Dit is Ijen! Deze lieve Shiba knuffelbeer is erg zachtaardig en houdt van zijn roedeltje. Dat roedeltje kan bestaan uit vierpoters en tweepoters. Hij kan het beter vinden met vrouwen dan met mannen maar eens hij iemand vertrouwt, zit het wel goed.

Ijen is erg angstig en blaft vaak wanneer er volgens hem iets niet normaal is. Buitenshuis is hij dan ook erg onrustig en nerveus en, zoals veel Shiba’s, is ook Ijen een kei in het ontsnappen uit het gareel. Eens ontsnapt, is het erg moeilijk om hem opnieuw te vangen omdat hij er een spelletje van maakt. Hetzelfde geldt voor de tuin. Shiba’s kunnen over een hek heen klimmen, supersnel door een kier glippen of andere Houdini truukjes uitvoeren om m te kunnen smeren.

Ijen is een Shiba en heeft bijgevolg ook een pittig karaktertje. Wanneer iemand die hem niet goed kent hem forceert om iets te doen wat hij niet wil, zou hij wel eens durven happen.

In zijn roedel is Ijen een echte knuffelaar. Hij komt graag gezellig tegen je aan schurken en doet hetzelfde bij bezoek, nadat die uitgebreid besnuffeld en goedgekeurd werden.

Voor deze lieverd zijn we op zoek naar een thuis met of zonder rustige hond / kat. Ondanks hij het prima doet met kinderen, zoeken we toch een thuis waar het bijzonder rustig is omdat deze kanjer zo snel overprikkeld wordt.

We zoeken een nieuwe thuis waar regelmaat en structuur aanwezig is. Dat is belangrijk voor Ijens (zelf)vertrouwen. 

Contacteer ons voor meer info over Ijen

15 + 15 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!