beagle

Diesel

Ras: Diesel

Geboortedatum: 30/03/2017

Geslacht: reu

Steriel: nee

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: moeilijk, zie info

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja maar zie info

Katten: ja 

Kinderen: ja, enkel oudere kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Diesel de Beagle. Diesel is lief en aanhankelijk naar zijn mens(en). Correctie: Diesel is super lief!

Hij kan zichzelf urenlang entertainen met speelgoed. Hij speelt graag met al wat rolt, botst, tingelt, kraakt of piept maar ligt even graag te knorren in de zetel bij zijn maatje.

Diesel is erg gesteld op zijn voer. Dat is een typisch trekje van Beagles maar bij Diesel is het nog net iets meer uitgesproken.

Diesel heeft een aangeboren oogaandoening waardoor hij stilaan blind wordt.

Dat hoeft zijn levenslust en -kwaliteit zeker niet te verminderen omdat hij totaal geen last(pijn) heeft van zijn ogen. Zijn neus, oren en intuitie nemen het wel over. Toch merken we dat zijn zicht nu duidelijk achteruit gaat en dat hij meer en meer nood heeft aan een andere hond. Zowel bij het alleen thuis blijven als op wandeling zoekt hij steun bij medeviervoeters.

Met andere reutjes wil het niet altijd klikken. We denken dat het daarom beter is dat Diesel naar een thuis gaat waar hij met een iets ouder, stabiel & steriel teefje gaat samenwonen. Het lijkt hier af en toe wel een datingdienst bij Helping Dogs 🙂

Diesel is een echte Beagle. Koppig maar tegelijk lief en grappig, een echte clown.

Spelen in de tuin met oudere kinderen vindt Diesel fijn en het is een prima workout. Beagles staan ook gekend voor hun uitstekende neus. Wandelen in het bos vinden ze daarom dan ook het einde, al die geurtjes!

We willen Diesel graag plaatsen in een gezin waar rekening wordt gehouden met zijn oogaandoening.  We staan ook open voor een permanente opvang.

Contacteer ons voor meer info over Diesel

12 + 7 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!