Border Collie

Delta

Ras: Border Collie

Geboortedatum: 10/03/2021

Geslacht: reu

Steriel: nee

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ?

 

Andere honden: neen

Katten: neen

Kinderen: neen

Hallo iedereen,

Maak kennis met Delta. Deze enthousiaste speelvogel is een border collie.

Delta is net als zijn mede-Border Collies een hond boordevol energie. Hij maakt graag lange wandelingen samen met baasje en als daar dan een speurtocht (naar koekjes) aan verbonden is, vindt hij dat helemaal het einde. Naast een fysieke challenge is het nodig dat je ook Delta’s hersentjes bezig houdt. Wees hier gerust creatief in. Er bestaan heel wat leuke spelletjes die je kan doen met je hond. Van puzzelen tot zoekspelletjes tot verstoppertje spelen…

Delta is nog jong en ondanks zijn enthousiast en speels voorkomen is hij best onzeker. Deze onzekerheid zal hij proberen verbergen door extra stoer gedrag te vertonen wanneer baasje erbij is (want dan voelt Delta zich uiteraard wel veilig). Zo durft hij aan de lijn uithalen naar andere honden, fietsers en passanten. Of probeert Delta deze ‘schaapjes’ te hoeden? Zou best kunnen.

We merken dat Delta heel alert en gefocust is. Al zijn zintuigen zijn overontwikkeld en daardoor hoort en ziet Delta alles oneindig veel beter dan jij en ik ons zelfs kunnen voorstellen. Iets waar een hond (en mens) op de duur knettergek van zou worden.

Het liefst zien we Delta verhuizen naar een thuis op het platteland (met ruime tuin), zonder soortgenoten en zonder kinderen. Een rustige plaats waar hij gewoon hond kan zijn en waar alle aandacht naar hem gaat.

Omdat Delta toch nog wat begeleiding nodig heeft zoeken we dus een actief baasje die creatief is in het bedenken van leuke spelletjes én tijd en geduld heeft om Delta te laten openbloeien.

Contacteer ons voor meer info over Delta

2 + 12 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!