canis vulgaris

Bowie

Ras: Canis vulgaris

Geboortedatum: 14/03/2016

Geslacht: reu 

Steriel: ja 

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja als ze lief tegen hem zijn

Katten: geen ervaring 

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hoi iedereen,

Maak kennis met Bowie. Deze fitte en lieve jongen met ‘boerengenen’ is een kruising collie x beagle x jack russel. Een karaktervolle mix dus.

Bowie is alvast geen stadsjongen. Zij zintuigen zijn nét iets te overontwikkeld om de prikkels van een stad te kunnen verdragen. Hij heeft nood aan rust en het liefst vertoeft hij dus in een prikkelarme omgeving. Denk maar aan lange wandelingen en ravotten in het bos, de velden, aan de zee,… Daar hij is werkelijk dol op.

Na zo een daguitstapje rust hij graag uit en zegt hij zeker geen nee tegen een uitgebreide knuffelsessie met zijn baasje.

Aangezien Bowie gesteld is op zijn rust kan hij niet goed om met de onvoorspelbaarheid en drukte van kleine kinderen. In het verleden heeft hij dit dan ook al eens laten merken.

Oudere kinderen zijn ok – mits ze uiteraard niet te druk zijn en kennis hebben van hondenlichaamstaal. Kleinere kinderen zijn niet ok omdat Bowie vindt dat ze teveel in zijn personal space komen. Hij geeft hen dan duidelijk signalen maar je kan niet verwachten dat jonge kinderen die al kunnen lezen.

Bowie is ok met soortgenootjes maar van grote hondenroedels daar is hij geen fan van. Al die drukte en dat haantjesgedrag…dat is allemaal niet aan hem besteed. Liefst speelt hij 1 op 1 (of twee) met een soortgenootje die dezelfde vibe heeft. 

Woon jij in een landelijke omgeving en heb je nood aan een wandel- en knuffelmaatje? Wie weet ben jij dan wel de perfecte match voor Bowie..

Contacteer ons voor meer info over Bowie

2 + 11 =

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!