Border Collie

Billie

Ras: Border Collie

Geboortedatum: 30/11/2019

Geslacht: reu 

Steriel: ja 

Zindelijk: ja 

Kan alleen blijven: ja

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: ja, na kennismaking

Katten: ja, na kennismaking

Kinderen: ja, oudere kinderen

Hoi iedereen,

Dit is Billie de Border! Billie wil graag een echte Border zijn. Liefst van al zou hij op een boerderij wonen waar hij koetjes en schaapjes kan drijven.

Helaas is dat momenteel niet het geval en zien we dat Billie het erg moeilijk heeft met alle prikkels die op hem af komen. Drukte, lawaai, vreemde mensen / dieren / situaties. Het wordt onze Billie soms allemaal wat teveel. Als hij niet meer weet hoe hij met zo’n stresserende situatie om moet, valt hij terug op zijn instinctieve manier van communiceren. Hij kan dan gaan happen. 

We hebben dit bij Border Collies nogal gezien. Het is een manier om duidelijk te maken dat ze echt niet met de situatie kunnen omgaan. 

We hebben voor heel wat ander Borders ook steeds een leuke, rustige thuis gevonden met weinig prikkels waar ze gewoon hond kunnen zijn. Heb jij een ruime tuin en woon je buiten de stad? Wil jij Billie helpen om volledig tot rust te komen zodat hij opnieuw van het leven kan genieten?

Contacteer ons voor meer info over Billie

3 + 11 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!