tjechoslowaakse wolfhond

Lee

Ras: Tsjechoslowaakse Wolfhond

Geboortedatum: 08/12/2020

Geslacht: reu

Steriel: nee

Zindelijk: ja

Kan alleen blijven: ja, te verbeteren

Kan mee in de auto: ja

 

Andere honden: neen

Katten: neen

Kinderen: neen

Hoi iedereen,

Dit is Lee, de broer van Lumi

Lee is een wolfhond. Iets in de naam van het ras doet al vermoeden dat het geen schoothondjes zijn. Deze honden hebben inderdaad nog dat wilde instinct in zich, dat koppige karakter.

Lumi & Lee hangen erg aan elkaar. In dit geval zorgt dat ervoor dat ze samen NOG sterker zijn. Eén zo’n wolfhond is al oersterk. Als twee van deze sloebers samenspannen om kattenkwaad uit te halen moet je wel héél erg stevig in je schoenen staan.

We zijn in dit geval op zoek naar twee aparte gezinnen waar Lee en Lumi los van elkaar verder kunnen opgroeien.

Lee is een grotere deugniet dan zijn zusje. Als hij ergens het nut niet van inziet, mag je op je hoofd gaan staan, overtuigen zal je hem niet. Die heerlijke koppigheid zien we vaak terug bij oerrassen en bv poolhonden.

Wat hebben deze honden verder nodig? Vooral veel bewegingsruimte. Deze wolfshonden passen niet in een huisje in de stad. Niet zozeer vanwege hun formaat maar vooral omdat ze erg moeilijk tegen de drukte kunnen.

Voor Lee liever een stevig omheinde, avontuurlijke tuin waar een putje hier en daar geen kwaad kan. Een familie die hem niet te lang alleen laat en een ruimte waar hij tot rust kan komen, zoals het een wolf betaamt zijn alvast pluspunten.

Lumi en Lee zijn allebei erg onstuimig. Lumi misschien iets minder dan Lee maar toch plaatsen we hen niet bij kinderen noch bij andere honden.

Zowel voor Lee als voor Lumi zoeken we een erg ervaren nieuwe thuis. Liefst heb je / hebben jullie ervaring met het ras of aanverwanten.

Nogmaals: onze voorkeur gaat uit naar een aparte herplaatsing omdat deze twee sloebers elkaar versterken in (h)ondeugend gedrag.

Contacteer ons voor meer info over Lee

6 + 11 =

Onze honden steunen?

Je kan onze honden enorm helpen door meter/peter te worden of door een vrije bijdrage te storten op ons rekeningnummer:

IBAN: BE47 9796 5863 7580

Je leest er meer over op

www.helpingdogs.be/steun/

 

Hondenspullen nodig?

Je kan terecht in onze winkel te Tielt of op de Helping Dogs webshop voor voeding, speelgoed, verzorgingspullen,...

We hebben enkel het allerbeste geselecteerd want je viervoeter is het waard.

Door bij Helping Dogs te kopen, steun je ook rechtstreeks onze opvanghonden.

Begeleiding nodig?

Een hond adopteren is niet niets. Zowel de hond als zijn nieuw gezin zullen elkaar moeten leren begrijpen om op een fijne manier te gaan samen-leven.

Verhuizen is voor de mens één van de meest stressvolle situaties die er zijn. Dat is niet anders voor onze geliefde viervoeters.

Vele factoren kunnen die verhuis beïnvloeden: de voorgeschiedenis van de hond, het karakter, het ras, de gezondheidstoestand,...en natuurlijk het nieuwe gezin.

Bij vzw Helping Dogs hebben we heel wat ervaring met deze moeilijke overgangsperiode. Er zijn ten slotte al meer dan 1000 honden die dankzij Helping Dogs een definitieve thuis hebben gevonden.

Daarom bieden wij ook coaching aan. Deze coaching is vooral gericht op hoe we de hond met zo weinig mogelijk stress kunnen integreren in zijn nieuwe thuis. Soms gaat dit vanzelf, soms kan je hier wat hulp bij gebruiken..

Vaak heeft het nieuwe gezin vooral nood aan een luisterend oor, wat bijsturing en geruststelling. Wij tonen jullie graag hoe je je nieuwe vriend gewoon zichzelf kan laten zijn.

Contacteer ons vrijblijvend: coaching@helpingdogs.be

 

Beste kandidaat adoptant

Omdat verhuizen steeds stress met zich meebrengt nemen we bij vzw Helping Dogs voldoende tijd om de juiste kandidaat adoptanten voor de hond te selecteren.

Dit proces neemt tijd in beslag, maar door deze investering te maken, proberen we ervoor te zorgen dat een hond meteen goed zit en dus niet nogmaals herplaatst moet worden.

Wij nemen binnen 14 dagen contact op met de geselecteerde kandidaten. Indien we jou niet hebben gecontacteerd wil dat zeggen dat deze hond een uitermate geschikte nieuwe thuis heeft gevonden of dat wij verder gaan met de zoektocht naar de ultieme match.

 

Dank voor je geduld en begrip!